Om mig

Jag som driver denna blogg är en litteraturälskande språkvetare med två hemländer. Jag är född i Sverige men uppvuxen i Centralafrikanska Republiken, och blev genom detta väldigt tidigt intresserad av språk som kommunikation och identitetsmarkör. Jag har genom åren pluggat och arbetat med många olika saker, bland annat drivit ett safariföretag och jobbat med bistånd. Jag är nyfiken och har lätt att bli intresserad av nya saker, men det där intresset för språket är ändå något som alltid funnits kvar. Jag trivs som allra bäst när jag får skriva, skriva om, fundera på formuleringar och vad de förmedlar. Jag älskar ord och jag älskar att få berätta. Det var en av anledningarna till att jag 2009 startade min blogg. Och det är anledningen till att jag nu arbetar med översättning och textredigering i mitt eget företag.

Bloggen har nu funnits med mig genom mer än tio år, och har ändrat karaktär utifrån vad jag sysslat med. Till en början var den min kanal för att berätta om livet som safariarrangör i Centralafrikanska Republiken. Därefter fokuserade jag under en tid på den politiska och säkerhetsmässiga utvecklingen i landet efter stadskuppen 2013. Jag har också skrivit en hel del om den ensidiga och stereotypa bild av Afrika som ofta presenteras i media och inom kulturen. I takt med att jag blivit alltmer bofast i Sverige har jag tappat den vardagliga kontakten med Centralafrikanska Republiken, och bloggen har då alltmer kommit att handla om annat, inte minst litteratur och då framför allt barnlitteratur med fokus på Afrika. I tider då allt ska nischas och paketeras, hittar du här en salig blandning av sådant som rör sig i mitt huvud. Välkommen!

Korta fakta om mig
Heter: 
Emelie Nestor
Gör nu: Jobbar med textredigering och översättning i mitt eget företag Nestories
Har gjort: Drivit safariföretag i Centralafrikanska Republiken, jobbat med internationellt bistånd på PMU, mm
Utbildning: Kandidatexamen med franska som huvudämne, tillsammans med kurser i fred, konflikt och utveckling och litteratur
Familj: Man och två barn födda -08 och -10

Ett svar på ”Om mig”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.