Om bloggen

Välkommen till min blogg! Välkommen till mina historier!

Jag inledde denna blogg i augusti 2009 med ett mycket försiktigt inlägg om att jag inte ville verka speciell. Jag skrev att det livet jag levde då, som ägare till ett safariföretag i Centralafrika, var vardag för mig och ingenting att göra sig märkvärdig över, men att jag ändå trodde att jag, liksom alla människor, hade en historia att berätta.

Bloggen har sedan dess ändrat karaktär,  och namn, åtskilliga gånger. (Läs mer här.) Intensiteten i skrivandet har gått upp och ner, fokus har förskjutits och min fysiska utgångspunkt har förändrats. Men fortfarande handlar det om historierna. Att få berätta. När jag går tillbaka och läser vad jag skrivit genom åren så ser jag att historierna jag berättat inte bara varit ägnade åt mina läsare, utan också åt mig själv. Att få formulera erfarenheter och historier gör något med mig, hjälper tanken att växa.

Jag tror att alla människor i någon mån har en grundhistoria i sitt liv, en historia ur vilken andra historier föds. Min grundhistoria är att jag, en svenskfödd liten rödhårig femåring, flyttade till Centralafrikanska Republiken tillsammans med min familj. Det har kommit att prägla min uppväxt och hela mitt liv, och utan den erfarenheten vet jag inte alls vem jag varit idag.

Ur denna grundhistoria har mitt intresse vuxit för de ämnen som jag fritt blandar och behandlar på bloggen: att växa upp mellan kulturer, utveckling och fredsfrågor, kolonialism och rasism, kulturmöten och krockar, politik och konflikt i Centralafrikanska Republiken, och – inte minst – litteratur. Jag har alltid läst men de senaste åren har det blivit allt viktigare, och ett av flera sätt att fortsätta leva med Afrika, trots att jag numera är bosatt i Sverige.

Liksom jag alltid läst, har jag alltid skrivit och berättat. Och till viss del skriver jag för min egen skull. Men visst är det också så att det finns något kittlande i att bli läst, att få dela med sig och kanske också få något tillbaka i form av ett fortsatt samtal. Jag känner mig hedrad över att just du kommit hit, och över att just du vill ta del av mina historier.

Korta fakta om mig
Heter: Emelie Nestor
Gör nu: Studerar franska och svenska med målet att bli utbildad översättare, jobbar vid sidan av studierna med en del textredigering och översättning
Har gjort: Drivit safariföretag i Centralafrika, studerat Fred, konflikt och utveckling, jobbat med internationellt bistånd på PMU
Familj: Sambo och två barn födda -08 och -10

För tydlighetens skull ska jag också säga att alla åsikter som uttrycks på bloggen är mina egna, om inget annat klart och tydligt anges.

Följ mig gärna på Bloglovin!

Follow

En reaktion på ”Om bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.