Om mig

Jag som driver denna blogg och företaget Nestories är en litteraturälskare språkvetare med två hemländer. Jag är född i Sverige men uppvuxen i Centralafrikanska Republiken, och blev genom detta väldigt tidigt intresserad av språk som kommunikation och identitetsmarkör. Jag har genom åren pluggat och arbetat med många olika saker, bland annat drivit ett safariföretag och jobbat med bistånd. Jag är nyfiken och har lätt att bli intresserad av nya saker, och skulle nog kunna vara en sådan person som byter karriär flera gånger om, men det där intresset för språket är ändå något som alltid funnits kvar. Jag trivs som allra bäst när jag får skriva, skriva om, fundera på formuleringar och vad de förmedlar. Jag älskar ord och jag älskar att få berätta. Det var en av anledningarna till att jag 2009 startade min blogg. Och det är anledningen till att jag nu utbildar mig till översättare.

På den här webbplatsen finns dels min blogg, som funnits med mig genom åren och ändrat karaktär utifrån vad jag sysslat med, dels information om mitt text- och översättningsföretag Nestories. Välkommen!

Korta fakta om mig
Heter: Emelie Nestor
Gör nu: Studerar franska och svenska med målet att bli utbildad översättare, jobbar vid sidan av studierna med textredigering och översättning
Har gjort: Drivit safariföretag i Centralafrika, studerat Fred, konflikt och utveckling, jobbat med internationellt bistånd på PMU, mm
Familj: Man och två barn födda -08 och -10

Ett svar på ”Om mig”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.